Rolul religiei in momente de criza

Astazi, cand trecem prin momentele delicate cauzate de razboiul din Ucraina si de pandemia de Covid19, religia a devenit unul dintre punctele de sprijin pe care ne bazam, iar donatiile catre biserici si alte organizatii care se ocupa cu binefacerea au devenit o cauza comuna.

Din fericire, astazi aceste donatii pot fi facute si din cel mai indepartat colt al lumii, cu ajutorul platilor electronice, ce ne permit sa facem donatiile in orice moment al zilei.

Momentele de criza au rolul de a ne intari societatea

De regula, crizele au ca efect intarirea societatii, atat din punct de vedere civic, economic si moral, iar intoarcerea la religie reprezinta unul dintre cele mai importante puncte de sprijin ale societatii moderne.

Astfel, divinitatea este mult mai aproape de noi, iar ajutorul moral care parca ne vine de undeva din ceruri ne ajuta sa trecem peste toate momentele dificile si ne intareste in fata dificultatilor zilnice.

Din fericire, chiar daca dorim sa donam bani sau ne aflam in fata unui exil fortat in alta tara, problema banilor parca nu mai este asa de mare ca in trecut, datorita faptului ca banii fizici sunt din ce in ce mai putini, iar platile pot fi facute chiar daca suntem in alta tara, cu ajutorul sistemelor de plati digitale.

Aceste serviciu ne este oferit cu titlu gratuit la banca la care avem deschis contul (indiferent de locul unde se afla aceasta), iar banii pleaca aproape imediat catre orice colt al lumii moderne.

Rolul religiei devine unul primordial

Platile electronice reprezinta una dintre inventiile epocale ale societatii moderne, deoarece astfel putem directiona banii oricand, cu maxima operativitatea, catre orice organizatie religioasa care se ocupa, in afara de a oferi sprijin moral credinciosilor, cu donatii catre persoanele nevoiase sau catre refugiatii din Ucraina, care sunt destul de numerosi in ultimul timp in Romania.

Aceste plati se fac usor, rapid, indiferent de locul in care ne aflam sau de cati bani avem in cont, deoarece tot mai multe institutii bancare ne pun la dispozitie posibilitatea de a obtine bani suplimentari, pe care nu ii avem in cont si pe care ii putem imprumuta online.

Nu trebuie sa ne facem grii nici despre securitatea platilor online, desi in ultimul timp si metodele de fraudare ale acestora s-au rafinat.

Pe tot cuprinsul Uniunii Europene, institutiile financiare si chiar si cele non – financiare au fost obligate sa treaca la sistemul de securizare al platilor in doi pasi, deoarece acesta ne ofera un grad extrem de ridicat de siguranta.

Practic, in acest moment autorizarea platilor se face combinand o parola statica, ce ne este oferita de catre banca, cu una dinamica, ce ne soseste printr-un sms in momentul efectuarii unei plati.

Exista si variante in care combinatia de securitate este intre parola statica si plata efectiva a tranzactiei din sistemul de tip homebanking pus la dispozitie de catre banca.
Asadar, astazi pana si religia poate fi ajutata pentru a oferi atat alinare morala, cat si financiara tuturor celor aflati in nevoie, iar acest lucru poate insemna enorm in conditiile dificile prin care trecem astazi.